Den Haag Sterroutes

Den Haag is een wereldstad aan zee. Een combinatie van veel werkgelegenheid (ministeries) en een aantrekkelijk omgeving met duinen en zee, maakt dat er dagelijks veel verkeer is van satellietkernen naar de binnenstad van Den Haag. In deze binnenstad werkt een kwart miljoen mensen. Vele werknemers staan dagelijks lange tijd in de file.

In en rond Den Haag worden nog talrijke gebieden ontwikkeld. In 2009 wordt de nieuwe Haagse Nota Mobiliteit vastgesteld, met daarin antwoorden op bereikbaarheids- en leefbaarheidsvraagstukken, reikend tot in het jaar 2030.

Een van de antwoorden is het realiseren van een netwerk van Sterroutes van snelle fietsroutes. Via bestaande en nieuwe trace’s worden hoogwaardige fietsroutes gemaakt, voor zowel zelfstandige ritten als in combinatie met openbaar vervoer. Parallel aan de drie autosnelwegen naar de stad komen drie zogenaamde fietssnelwegen of ZOEF-routes. En verder: alle 40 treinstations en tramstations in Den Haag zijn of worden voorzien van grote stallingen en enkele met OV-fiets, een snelle manier om in enkele seconden een fiets te huren (magneetpas Mobility-pass).

Het aandeel fiets in alle verplaatsingen in Den Haag is nu 25% en het streven om dit te laten toenemen tot 30-35% van alle stedelijke ritten.

deze site is een initiatief van Goudappel Coffeng